6.osztály

6.osztály

Osztálybuli

Az őszi szünet előtti napokban osztálybulit tartottunk, nagyon jót játszottunk, táncoltunk, buliztunk. Voltak régi kedvencek és újak is: papíron táncolás, lufizás, nyelvtörő verseny és persze az örök kedvenc: Just Dance! Köszönjük szépen a szülőknek a sok finomságot és innivalót.

Szünidei kirándulás Budapesten

A 6. osztály lelkes kis csapata az őszi szünet egy napját Budapesten töltötte. Gyakoroltuk a tömegközlekedést, ellátogattunk a Hősök terére ahol felfedeztük nagyjainkat, majd a Vajdahunyadvárában található Rejtelmes rengeteg nyomozós kiállítását oldottuk meg. Tudtátok, hogy a darazsak papírt képesek előállítani és abból készítik a fészküket? Háát, mi sem!  De azért mindenkinek sikerült a rejtvényeket megfejteni és a jutalmat megszerezni. Megnéztük a Kincsem kiállítást is, és ha már ott volt egy ló, akkor természetesen felültünk rá. Utána a Városligetet fedeztük fel, a szobrokkal, kacsákkal, sirályokkal, halakkal együtt. Nem sok maradékot vittünk haza!

Parlamenti látogatás

Szeptember 29.-én a 6. osztály az Országgyűlési Múzeumba látogatott el, ahol egy rendhagyó történelem órán vett részt, melynek keretein belül megismertük és eljátszottuk a királyválasztást és a Szent Korona történetét. Utána a Parlamentben ’tekeregtünk’ természetesen szigorú felügyelet mellett ahol sok-sok érdekességet megtudtunk az országunk házáról. Például, hogy a magyar Országház a 3. legnagyobb parlamenti épület a világon, hogy a könyvtárban több mint 700.000 könyv található, titkos csigalépcsők vannak az épületben vagy hogy a falakon valódi arany van. A túra során a koronát is megtekintettük. A Gellérthegyen sétáltunk egyet és kipróbáltuk a szuper játszóteret is, hazafele pedig gyalog sétáltunk át a Margit hídon, szó szerint ’átérezve’ Budapest rezgését és lüktetését.