6.osztály

6.osztály

A budakeszi Vadasparkban kirándultunk

Egy napfényes márciusi szerda délelőtt a budakeszi Vadasparkban kirándultunk és vettünk részt a rendhagyó természetismeret órán. A fagyos kezdés után szerencsére tökéletes idő lett, így zavartalanul élvezhettük az állatok társaságát. Ismereteinket egy feladatlap kitöltése segítette, valamint megnézhettük a mosómedve és a sakál etetését is a nap folyamán. A gondozó hölgy nagyon jó fej volt, és igen szórakoztatóan mesélt az állatokról és mutatta be őket. Szuper idénynyitó nap volt!

Osztálybuli

Az őszi szünet előtti napokban osztálybulit tartottunk, nagyon jót játszottunk, táncoltunk, buliztunk. Voltak régi kedvencek és újak is: papíron táncolás, lufizás, nyelvtörő verseny és persze az örök kedvenc: Just Dance! Köszönjük szépen a szülőknek a sok finomságot és innivalót.

Szünidei kirándulás Budapesten

A 6. osztály lelkes kis csapata az őszi szünet egy napját Budapesten töltötte. Gyakoroltuk a tömegközlekedést, ellátogattunk a Hősök terére ahol felfedeztük nagyjainkat, majd a Vajdahunyadvárában található Rejtelmes rengeteg nyomozós kiállítását oldottuk meg. Tudtátok, hogy a darazsak papírt képesek előállítani és abból készítik a fészküket? Háát, mi sem!  De azért mindenkinek sikerült a rejtvényeket megfejteni és a jutalmat megszerezni. Megnéztük a Kincsem kiállítást is, és ha már ott volt egy ló, akkor természetesen felültünk rá. Utána a Városligetet fedeztük fel, a szobrokkal, kacsákkal, sirályokkal, halakkal együtt. Nem sok maradékot vittünk haza!

Parlamenti látogatás

Szeptember 29.-én a 6. osztály az Országgyűlési Múzeumba látogatott el, ahol egy rendhagyó történelem órán vett részt, melynek keretein belül megismertük és eljátszottuk a királyválasztást és a Szent Korona történetét. Utána a Parlamentben ’tekeregtünk’ természetesen szigorú felügyelet mellett ahol sok-sok érdekességet megtudtunk az országunk házáról. Például, hogy a magyar Országház a 3. legnagyobb parlamenti épület a világon, hogy a könyvtárban több mint 700.000 könyv található, titkos csigalépcsők vannak az épületben vagy hogy a falakon valódi arany van. A túra során a koronát is megtekintettük. A Gellérthegyen sétáltunk egyet és kipróbáltuk a szuper játszóteret is, hazafele pedig gyalog sétáltunk át a Margit hídon, szó szerint ’átérezve’ Budapest rezgését és lüktetését.