Spanyol vendégek iskolánkban

Rubik kocka kirakó verseny az Erasmus program keretében

Az Erasmus keretében rubik kocka tekerő verseny rendeztünk, melynek közös, utolsó fordulóján iskolánk 2. helyezett lett a 4 induló ország közül. Kiss Fruzsina 7.osztályos és Szabó Zoltán 4.osztályos tanulók   teljesenb ki tudták rakni a kockát. Gratulálunk!

Márton napi szavalóverseny

A 2021. novenber 11-én Alcsútdobozon megrendezett Márton napi szavalóversenyen Szeibel Csenge 2.b. osztályos diákunk 3. helyezett lett. Gratulálunk!

csenge szavalóverseny

Nagy Diák Klímateszt

20210930 102327

A több tízezer fiatal részvételével zajló országos játékot azzal a céllal indította a DUE Médiahálózat, hogy a téma iránt nyitott fiatalok valós és hiteles információkra alapozva alakítsák ki véleményüket és tegyenek a környezetükért, és felelősen bánjanak a Föld javaival.

A 2021. szeptember 30-án, a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon megtartásra kerülő középdöntőbe a legjobb eredményt elérő 1 000 játékos kapott meghívást.

Iskolánkat Gazsi Blanka és Kiss Fruzsina 7. osztályos tanulók, Kasziba Máté és Tóth Zsombor 8. osztályos tanulók képviselték a középdöntőben, mert a 30.231 induló közül a legjobb 1000 versenyző közé jutottak.

A nagyszabású kvízshow során – melyet élőben közvetítettek a DUE Facebook-oldalán – tudni kellett többek közt, hogy mit jelent a CSR (vállalati társadalmi szerepvállalás), a SUP (egyszer használatos műanyag) vagy az ózonlyuk. A versenyzők és a nézők a játék során megtudhatták, hogy évi 300-400 tonna műanyagból 8 tonna műanyag kerül a Föld vizeibe és a PET-palackok után a cigarettacsikkek jelentik a legtöbb szemetet a tengerpartokon.

A középdöntőből a legsikeresebb 12 versenyző folytatta a vetélkedést a fődíjakért, egy nagyértékű kerékpárért, egy elektromos robogóért és egy belföldi nyaralásért.

A középdöntő eredményei alapján Gazsi Blanka és Kiss Fruzsina a legjobb 12 döntős közé is bejutott.

Gratulálunk 4 diákunknak az elért eredményeikhez!

Büszkék vagyunk arra, hogy iskolánkat méltó módon képviselték a versenyen!

Osztálybuli

Az őszi szünet előtti napokban osztálybulit tartottunk, nagyon jót játszottunk, táncoltunk, buliztunk. Voltak régi kedvencek és újak is: papíron táncolás, lufizás, nyelvtörő verseny és persze az örök kedvenc: Just Dance! Köszönjük szépen a szülőknek a sok finomságot és innivalót.

Szünidei kirándulás Budapesten

A 6. osztály lelkes kis csapata az őszi szünet egy napját Budapesten töltötte. Gyakoroltuk a tömegközlekedést, ellátogattunk a Hősök terére ahol felfedeztük nagyjainkat, majd a Vajdahunyadvárában található Rejtelmes rengeteg nyomozós kiállítását oldottuk meg. Tudtátok, hogy a darazsak papírt képesek előállítani és abból készítik a fészküket? Háát, mi sem!  De azért mindenkinek sikerült a rejtvényeket megfejteni és a jutalmat megszerezni. Megnéztük a Kincsem kiállítást is, és ha már ott volt egy ló, akkor természetesen felültünk rá. Utána a Városligetet fedeztük fel, a szobrokkal, kacsákkal, sirályokkal, halakkal együtt. Nem sok maradékot vittünk haza!

Tökfaragó verseny

Idén is meghirdetjük a már rendhagyó tökfaragó versenyünket. Péntek reggelig várjuk a faragott tököket iskolankba. Kérésünk, hogy minden alkotás legyen elnevezve és a neve kitűzve rajta!

         A verseny eredményei: 

  • 1. helyezett: Csorna Botond 1. osztály
  • 2.helyezett: Szarvas Adrienn 2.a osztály
  • 3. helyezett: Sinka-Pálinkás Levente 2.b osztály

     

Tökfaragó versenyünkre érkezett munkák:

Mesemúzeum

Az 5. osztály október 18-án Zsolt bácsi és Mária néni vezetésével Budapestre látogatott. A Mesemúzeumban a Mátyás-mesék által a döntéshozás fontosságáról és annak következményeiről beszélgettünk, mindenki kipróbálhatta magát a királyi szerepben. Utána a Várkert Bazárban fogócskáztunk, majd meghódítottuk a Gellért-hegyet.

246326429 407028451088788 2839755951606444379 n

Parlamenti látogatás

Szeptember 29.-én a 6. osztály az Országgyűlési Múzeumba látogatott el, ahol egy rendhagyó történelem órán vett részt, melynek keretein belül megismertük és eljátszottuk a királyválasztást és a Szent Korona történetét. Utána a Parlamentben ’tekeregtünk’ természetesen szigorú felügyelet mellett ahol sok-sok érdekességet megtudtunk az országunk házáról. Például, hogy a magyar Országház a 3. legnagyobb parlamenti épület a világon, hogy a könyvtárban több mint 700.000 könyv található, titkos csigalépcsők vannak az épületben vagy hogy a falakon valódi arany van. A túra során a koronát is megtekintettük. A Gellérthegyen sétáltunk egyet és kipróbáltuk a szuper játszóteret is, hazafele pedig gyalog sétáltunk át a Margit hídon, szó szerint ’átérezve’ Budapest rezgését és lüktetését.

Medve Szabadtéri Matematikaverseny

Iskolánkból először vettünk részt ilyen országos szabadtéri matematikaversenyen 2021. szeptember 25-én szombaton. Három óra alatt kellett a csapatoknak minél több helyes feladatot megoldani, úgy, hogy közben az állomások között vándorolnak. A Medvebocs kategóriában (5. és 6. osztály) mindkét csapatunk bronz fokozatot ért el. Egyik csapat tagjai: Ancsin Fruzsina, Nagy Míra, Turi Panka, a másik csapat tagjai: Kencse Nimród, Nagy Kristóf, Széles Balázs. Felkészítő tanár: Bohácsné Képíró Ilona

medve matematika verseny