A népmese napja

A népmese napján nyílt meg a sárkányos pályázatra érkezett munkákból rendezett kiállítás az iskolában. Sárkányos mesét írhattak vagy sárkányt rajzolhattak, készíthettek a gyerekek. Rengeteg gyönyörű alkotás érkezett.

A kiállításmegnyitót egy félelmetes, hétfejű tűzokádó sárkány zavarta meg, aki azzal fenyegetőzött, hogy felégeti a szép, új iskolánkat, ha nem kap minden nap egy fiút és egy lányt ebédre. Egy bátor lovag próbálta megállítani, de tragikus véget ért. Szerencsére I. Attila király, iskolánk igazgatója, szembeszállt a gonosz sárkánnyal és levágta mind a hét fejét.

World of Robots kiállítás

A robotika, mint tudomány és technológia a 21 század kiemelkedő fontosságú projektje, amely utánozván az emberi feladatokat, mindennapi életünk elválaszthatatlan része. A felnőtt generáció számára szinte elképzelhetetlen, hogy néhány éven belül, akár az otthonunkban is megjelenhetnek a robotok, ezzel szemben a fiatalok egy cseppet sem lepődnek meg, ha a telefonvonal túlsó végén éppenséggel egy robot köszönti őket.

45 diák és 4 pedagógus részvételével április 12-én mi is ellátogattunk a kiállításra. Kihagyhatatlan élmény, felüdítő szórakozás volt a csapat minden tagja számára.

Színházban járt az 1. és 2.b osztály

Ma színházbna járt az 1. és 2.b osztály. Csingiling és a kalózok című előadást néztük meg a Turay Ida színházban.

Sulizsák

Ma göncöltünk a Földért a Sulizsákkal. Segítségünkre a 6. osztaly lelkes csapata volt. Iskolánk már a 3. alkalommal vett részt a Suli Zsák Programban. Minden szervezőnek, szűlőnek köszönjük, hogy megint szép mennyiségű ruhát sikerült összegyűjtenünk!

Kispályás körzeti labdarúgó torna

Kispályás körzeti labdarúgó tornán vettünk részt Csákváron! Fiaink nagy küzdelemben szerezték meg az első helyet, így bejutottak a megyei döntőbe! Gratulálunk!!

Hebe Kft. Időfutár olvasóverseny

A Hebe Kft. Időfutár olvasóversenyén Turi Panka, Széles Balázs (6. o.) 3. helyezést ért el.

Harry Potter és a bölcsek köve olvasóversenyén 2. helyezést ért el Beniczky Ráhel, Gazsi Nóra (5. o.).

verseny6.
verseny 5.

A budakeszi Vadasparkban kirándultunk

Egy napfényes márciusi szerda délelőtt a budakeszi Vadasparkban kirándultunk és vettünk részt a rendhagyó természetismeret órán. A fagyos kezdés után szerencsére tökéletes idő lett, így zavartalanul élvezhettük az állatok társaságát. Ismereteinket egy feladatlap kitöltése segítette, valamint megnézhettük a mosómedve és a sakál etetését is a nap folyamán. A gondozó hölgy nagyon jó fej volt, és igen szórakoztatóan mesélt az állatokról és mutatta be őket. Szuper idénynyitó nap volt!

Rajzpályázat – 2.b

Tavalyi évben egy rajzpalyázaton vettünk részt a 2.b osztállyal és Japanba küldtük ki rajzainkat. Most kaptuk meg az ajándékcsomagot, melyben minden tanuló részére naptárat és köszönő levelet is küldtek.

271624087 473033087874159 5109209040415041941 n

Farsang az Endreszben

Az idei farsangi projektnapunkon az első és második osztályos tanulóink jelmezbe öltözve az osztálytermeikben játszottak közösen tanítójuk vezetésével. A 3-8 osztályosokkal egy időutazáson vettünk részt. 1894 – ben London utcáin nyomoztunk Sherlock Holmes titokzatos eltűnésének ügyében. Nyomozócsoportok indultak pedagógusok vezetésével a különböző helyszínekre, hogy az ott elrejtett kódokat, információkat megszerezve derítsék fel az eset körülményeit. A játék sikeres lebonyolításához szülői segítséget és finom süteményeket is kaptunk, amit nagyon köszönünk! Köszönjük a játék 2 főszervezőjének Vörösné Székely Henriett és Lipták Andrea tanárnőknek a játék megálmodását, és megvalósítását.