Blog

Blog

Látogatás a Mobilis központban

Tehetséggondozó szakkörünkkel egész napos kiránduláson jártunk a győri Mobilis Interaktív Élményközpontban.

A DIGITÁLIS TERVEZÉS ÉS TÁRGYALKOTÁS FOGLALKOZÁS keretében 3D-ben terveztük meg iskolánk logóját, majt a többfejes 3D nyomtatókon ki is nyomtattuk a megtervezett munkánkat.

A lézer nem csak a filmekben érdekes foglalkozáson pedig közelebbről is megismerkedtünk a lézervágás és gravírozas folyamataival.

Ezután az interaktív kiállítótér minden eszközét és játékát kipróbáltuk.

Izgalmas, érdekes kirándulás volt.

Medve Szabadtéri Matematikaverseny

A Medve Szabadtéri Matematikaverseny tavaszi, 2023. május 24.-i, tatabányai regionális fordulóján iskolánkból a legjobb eredményt érte el, 5. helyezést (35 csapatból) és aranymedve rangot szerzett hetedikes csapatunk: Rácz Villő Dóra, Széles Balázs, Turi Panka. Az összetett pontversenyben a korosztályukban országosan a 35. legtöbb pontot gyűjtötte a csapat, így gyémánt rangot szereztek. Ügyesen szerepeltek ötödikeseink is, közülük kategóriájukban aranymedve rangot kapott két csapatunk is: Antoci Cristian Gabriel, Kecskés Hunor, Vasvári Vivien, illetve Kiss Hanga, Nagy Dorottya, Szabó Zoltán; ezüst rangot szerzett Séri Alex, Németh Máté Bence, Szily László Bálint. Köszönjük a Szülői Munkaközösségnek a versenyzők utaztatásában nyújtott segítségét. Felkészítő tanáruk: Bohácsné Képíró Ilona

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny – megyei forduló

A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen
 Biró Dávid Benedek (4.o.) megyei 1. helyezett (a 188-ból, országos: 19. a 3383-ból) lett ,
 míg Széles Balázs (7.o.) megyei 4. helyezést ért el.
 További, a versenyen jól teljesítő tanítványaink évfolyamonként: 
Dobai Roland (3.o.)
 Németh Máté Bence (5.o.)
Sipos Adél (6.o.)
 Németh Ádám (8.o.)
Felkészítő tanárok: Baracskai Zsuzsanna, Denkovics Márta, Nollné Batek Angelika, Bohácsné Képíró Ilona, Pénzes Klára.
kenguru

Látogatás a Korda Filmparkban

A program során részt vettünk a Játssz/Ma című foglalkozáson, ahol  kreatív, könnyed, a filmek és a filmkészítés által inspirált játékokat játszhattunk. A szórakoztató játékok kisebb kihívásokat biztosítottak, melyek teljesítéséhez aktív részvételre, olykor egy kis szereplésre, színészkedésre, kreatív gondolkodásra, és legtöbbször csapatmunkára is szükség volt. Az eszköz a játékhoz a saját test és a képzelet. A program segített abban, hogy egy kicsit másképp kerüljünk kapcsolatba egymással, megmutathattuk kreatív oldalukat, miközben kiléptünk a komfortzónánkból.  

Madarak és fák napi verseny

Nagy Dorottya, Ujszászi Kitti és Gazsi Nóra fantasztikus teljesítményt nyújtva, s csupán pár ponttal lemaradva az első helyről, érték el a megyei fordulón a 2. helyezést a Madarak és fák napi versenyen. Felkészítő pedagógus: Györki Andrea Gratulálunk!
338040610 3371100186474129 5025535611869452535 n
339056982 607610214580022 1429537254044752964 n

Vajda János Szavalóverseny

Halászi-Harsányi Míra 3. helyezést ért el a hagyományos váli Vajda János Szavalóversenyen a nyolcadik évfolyamosok között. FelkészÍtő pedagógus: Éhmann Gáborné Havas Mária Gratulálunk!
versmondó verseny

Diákolimpia Mezei Futóverseny

A Diákolimpia Mezei Futóverseny döntőjében a III. Korcsoportban 1. helyezést ért el Kiss Milán. Csapatban ezüst érmesek lettünk. A IV. korcsoportban 1.helyezést ért el Budai Attila. Csapatban szintén az 1. helyezést értük el, így továbbjutottunk a Gödöllőn megrendezésre kerülő országos döntőre. 

Felkészítő pedagógus : Krúdyné Kaposvári Ágnes 

Gratulálunk!


Zrínyi Ilona Matematika Verseny – megyei döntő

A Zrínyi Matematika Verseny megyei döntőjében Szarvas Adrienn, Vasvári Dávid, Szily László Gazsi Nóra és Széles Balázs nagyszerűen szerepeltek.

Közülük is kiemelkedett Turi Panka aki a 7. osztályosok között a 11. helyezést érte el, így részt vehetett az ünnepélyes díjátadón is.

Felkészítő pedagógusok: Denkovics Márta, Nollné Batek Angelika, Bohácsné Képíró Ilona, Pénzes Klára

Gratulálunk tanulóinknak és pedagógusainknak!

zrínyi verseny

PÉNZ7 iskolánkban

penz7
  1. március 6.- 10 között technika termünk „Endresz Bank”-ká változott, Bohácsné Képíró Ilona és Györki Andrea tanár néni matematika illetve rajz órán felső tagozatos diákjaink számára PÉNZ7 foglalkozást tartott. Ebben az évben a PÉNZ7 témája a” Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság”-ot ölelte fel.
Az 5.-6. osztályban a tanulók csapatokban oldottak meg feladatokat a különböző fizetési módokkal kapcsolatban, megismerték a bankkártya elemeit természetesen a bankkártyás fizetési mód legfontosabb biztonsági szabályairól is szó esett. A 7.-8. osztályban szintén csoportokban a tanulók a korszerű, készpénz nélküli pénzhasználati lehetőségeket, bankkártyatípusok közötti különbségeket vizsgálták meg. A lakossági folyószámla vezetéshez szükséges információkat szereztek, a különböző számlacsomagok között választottak, továbbá az internetes vásárlásról is oldottak meg feladatokat. Rajzórán kitalált pénzt, illetve bankkártyát terveztek, mely keretében felhívtuk a figyelmüket az egyes fizetési eszközökön található biztonsági elemekre, adatokra. A legjobb rajzokat aranytallérral jutalmaztuk.

Szent Johanna Gimi olvasóverseny

A Hebe Kft. őszi én 2. helyet ért el a 6. osztályos 

Mészáros Eszter, Móri Fanni és Újszászi Kitti csapata.

Gratulálunk!

332339985 605159870973199 8613674077533777350 n