Blog

Blog

Zrínyi Ilona Matematika Verseny 2. fordulója

A Zrínyi Ilona Matematika vesreny 2. fordulójábatovábbjutott tanulóink:
 • Perdéli Dominik
 • Szarvas Adrienn
 • Babics Máté
 • Vasvári Dávid
 • Kiss Hanga
 • Szabó Zoltán
 • Szily László
 • Apró Barnabás
 • Gazsi Nóra
 • Sipos Adél
 • Vadász Barnabás
 • Széles Balázs
 • Turi Panka
 • Németh Ádám
Az eredményekhez gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk!

Kulcs gyermekeinkhez

2023. február 1-jén nagy sikerű, jó humorú, elgondolkodtató, gyakorlatias előadást tartott iskolánkban Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, főiskolai tanár, gyakorló szülő és nagyszülő. Az est témája sajnos már az általános iskolás gyermekek esetében is nagyon aktuális:Fejleszt, vagy rombol? A képernyő és az internet hatásai – A függőség kialakulása és megoldásaink.  Az előadást a Felcsút TV is rögzítette.

A program utáni jó hangulatú beszélgetéshez hozzájárult a konyhások finom pogácsája is, ezúton is köszönjük figyelmességüket. Nagy örömünkre igény mutatkozott a megjelent szülők, érdeklődők körében a folytatásra is.

Köszönjük iskolánk szülői munkaközösségének az előadás megvalósításában nyújtott segítségét.

A magyar kultúra napja – A Himnusz születésnapja

A Himnusz kétszázadik születésnapjára emlékeztek az Endresz György Általános Iskola diákjai közös versmondással és a magyar kultúrát bemutató kiállítással. A gyerekek munkáiból készült kiállítás a Faluházban megtekinthető a következő két hétben.

Petőfi Sándor születésének 200 éves évfordulója

2023-ban lesz Petőfi Sándor születésének 200 éves évfordulója. Ennek alkalmából született a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó múzeumbusza, ami egy évig járja az országot. Bent a buszban az ülések helyett Petőfiről található szövegek, versek voltak láthatóak különféle formákban, némelyik elrejtve. Interaktív, játékos feladatok és a múzeumpedagógusok érdekes történetei alapján ismerkedhettek meg a felcsúti diákok a költő életművével december 2-án .

János vitéz (h)arcai program

2023 január 9-én és 10-én a János vitéz (h)arcai programon vesznek részt iskolánk tanulói. A PIM Mesemúzeuma és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára komplex múzeumpedagógiai csomagot dolgozott ki gyerekcsoportok számára. A programok középpontjában Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeménye áll. A foglalkozások célja, hogy interaktív módon, izgalmas formai és vizuális megoldásokat használva közelebb hozza a 7–14 éves korosztály számára Petőfi Sándor klasszikusát. A programsorozat három – különböző korosztálynak szóló – foglalkozást foglal magában: KALANDOZÁSOK JÁNOS VITÉZZEL, JÁNOS VITÉZ TÁRSASJÁTÉK és JÁNOS VITÉZ LAKOMÁI.

Helka soktornyú kastélya

Beniczky Ráhel, iskolánk 6. osztályos tanulója készÍtette ezt a gyönyörű illusztrációt. Köszönjük és gratulálunk!

helka
314332618 614490533800947 2865713893384024973 n

Fejér Megyei Futsal Diákolimpia

A mai napon az iskolánkban rendezett Fejér megyei futsal diákolimpián a második helyezésünkkel kvalifikáltuk magunkat az országos elődöntőbe. Nem volt egyszerű, mert a sérülések, betegségek miatt a csapat létszáma lecsökkent, így szinte pihenés nélkül kellett a csapatnak játszania. De az akaratunk nagyon rendben volt és átsegített minket a holtpontokon. Gratulálunk srácok! Iskolánk többi tanulójának megköszönjük a fergeteges szurkolást!
318587557 634339571816043 8358735865414541293 n

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti forduló 2022

A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulóján 4. helyen végzett a Rácz Villő, Sági Lilla, Széles Balázs és Turi Panka alkotta csapatunk. Felkészítő tanáruk: Éhmann Gáborné Havas Mária. Gratulálunk!
317728077 632074912042509 7540082194706488005 n

Bolyai Matematika Csapatverseny – megyei forduló 2022

A Bolyai Matematika Csapatverseny általános iskolai kategóriájában a megyei 2. helyezést elért hetedikes csapatunk az országos döntő írásbeli fordulójában a csapatok nagy részét megelőzve a középmezőnyben végzett. Csapattagok: Rácz Villő Dóra, Sági Lilla, Széles Balázs, Turi Panka, felkészítő tanár: Bohácsné Képíró Ilona. Szívből gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

bolyai

Karácsonyi díszbe öltözött az új iskola

Karácsonyi díszbe öltözött az iskolánk. Az új iskola dekorációjának megtervezéséhez és kivitelezéséhez az iskolánkat támogató szülők köréből megalakult a „Kreatív Endresz” csapat.   Nagyon köszönjük mindenkinek, aki segített elkészíteni az igényes, hangulatos díszletet, melynek köszönhetően egy jó hangulatú délután együtt teremtettük meg iskolánkban az ünnepek hangulatát.

Nagyon köszönjük a szülők és apedagógusok munkáját!