Kirándulások

Kirándulások

Az Operettszínházban jártunk

Október 7-én az Operettszínházban jártak diákjainak Andi nénivel és Mária nénivel. Szabó Magda Abigél című regényének musicalváltozatát nézték meg. Bízzunk benne, hogy elviszik magukkal a mű egyik fontos üzenetét, s az iskolai közösségekben is ezt veszik alapul. „Mennyivel nagyobb élmény a jó, ha küszködni kell érte; mekkora erő úgy élni, mint egy hegymászó csapatnak, a (…) láthatatlanul egymáshoz rögzítő kötél biztonságában, együtt érezni boldogságot, bánatot, együtt izgulni, reménykedni, várni és segíteni annak a másiknak, aki éppen bajban van, aki rászorul.”

operett1

Gyalogtúra

Október 7-én a magyar diáksport napja alkalmából az első órát sétálással töltötte az iskola. A rossz időjárás miatt egy héttel el lett halasztva a túra, de ezúttal ragyogóan szép őszi időben járhattuk be a falut. Sok autós és helyi lakos üdvözölt minket örömmel.

World of Robots kiállítás

A robotika, mint tudomány és technológia a 21 század kiemelkedő fontosságú projektje, amely utánozván az emberi feladatokat, mindennapi életünk elválaszthatatlan része. A felnőtt generáció számára szinte elképzelhetetlen, hogy néhány éven belül, akár az otthonunkban is megjelenhetnek a robotok, ezzel szemben a fiatalok egy cseppet sem lepődnek meg, ha a telefonvonal túlsó végén éppenséggel egy robot köszönti őket.

45 diák és 4 pedagógus részvételével április 12-én mi is ellátogattunk a kiállításra. Kihagyhatatlan élmény, felüdítő szórakozás volt a csapat minden tagja számára.

Színházban járt az 1. és 2.b osztály

Ma színházbna járt az 1. és 2.b osztály. Csingiling és a kalózok című előadást néztük meg a Turay Ida színházban.

A budakeszi Vadasparkban kirándultunk

Egy napfényes márciusi szerda délelőtt a budakeszi Vadasparkban kirándultunk és vettünk részt a rendhagyó természetismeret órán. A fagyos kezdés után szerencsére tökéletes idő lett, így zavartalanul élvezhettük az állatok társaságát. Ismereteinket egy feladatlap kitöltése segítette, valamint megnézhettük a mosómedve és a sakál etetését is a nap folyamán. A gondozó hölgy nagyon jó fej volt, és igen szórakoztatóan mesélt az állatokról és mutatta be őket. Szuper idénynyitó nap volt!

Szünidei kirándulás Budapesten

A 6. osztály lelkes kis csapata az őszi szünet egy napját Budapesten töltötte. Gyakoroltuk a tömegközlekedést, ellátogattunk a Hősök terére ahol felfedeztük nagyjainkat, majd a Vajdahunyadvárában található Rejtelmes rengeteg nyomozós kiállítását oldottuk meg. Tudtátok, hogy a darazsak papírt képesek előállítani és abból készítik a fészküket? Háát, mi sem!  De azért mindenkinek sikerült a rejtvényeket megfejteni és a jutalmat megszerezni. Megnéztük a Kincsem kiállítást is, és ha már ott volt egy ló, akkor természetesen felültünk rá. Utána a Városligetet fedeztük fel, a szobrokkal, kacsákkal, sirályokkal, halakkal együtt. Nem sok maradékot vittünk haza!

Mesemúzeum

Az 5. osztály október 18-án Zsolt bácsi és Mária néni vezetésével Budapestre látogatott. A Mesemúzeumban a Mátyás-mesék által a döntéshozás fontosságáról és annak következményeiről beszélgettünk, mindenki kipróbálhatta magát a királyi szerepben. Utána a Várkert Bazárban fogócskáztunk, majd meghódítottuk a Gellért-hegyet.

246326429 407028451088788 2839755951606444379 n

Parlamenti látogatás

Szeptember 29.-én a 6. osztály az Országgyűlési Múzeumba látogatott el, ahol egy rendhagyó történelem órán vett részt, melynek keretein belül megismertük és eljátszottuk a királyválasztást és a Szent Korona történetét. Utána a Parlamentben ’tekeregtünk’ természetesen szigorú felügyelet mellett ahol sok-sok érdekességet megtudtunk az országunk házáról. Például, hogy a magyar Országház a 3. legnagyobb parlamenti épület a világon, hogy a könyvtárban több mint 700.000 könyv található, titkos csigalépcsők vannak az épületben vagy hogy a falakon valódi arany van. A túra során a koronát is megtekintettük. A Gellérthegyen sétáltunk egyet és kipróbáltuk a szuper játszóteret is, hazafele pedig gyalog sétáltunk át a Margit hídon, szó szerint ’átérezve’ Budapest rezgését és lüktetését.