Kréta

A KRÉTA fogalma és funkciója

A Neptun KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) – továbbiakban KRÉTA – a köznevelési intézmények oktatásszervezői feladatait támogató informatikai rendszer, amely a köznevelés más rendszereivel integráltan és adaptívan együttműködik. A KRÉTA egy olyan alaprendszer amely képes csatlakozni a köznevelés hálózataihoz, és ezzel igyekszik kényelmesebbé tenni az online adminisztrációt. A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer célja, hogy az állami oktatásirányítás legfelső szintjétől kezdve a diákokig és szülőkig az oktatás minden résztvevője számára biztosítson egy olyan rendszert, ahol oktatással kapcsolatos folyamataikat hatékonyan, elektronikusan végezhetik el.

A KRÉTA rendszer moduljai

Adminisztrációs rendszer

A KRÉTA rendszernek legfontosabb alapmodulja, amely talmazza mindazon adatokat, amelyeket egy köznevelési vagy szakképzési intézménynek tárolnia kell önmagáról, alkalmazottairól, diákjairól valamint tanügyi folyamatairól.

Elektronikus napló

A legkorszerűbb informatikai technológiákat ötvöző elektronikus osztálynapló, amelyet a köznevelésben és a szakképzésben is hatékonyan lehet használni, az általános iskoláktól kezdve egészen a különböző szakképző intézményekig.

Elektronikus ellenőrző

A szülőknek és tanulóknak nyújt segítséget a tanulmányok alatti naprakész információhoz jutásban. Az intézmény beállításainak függvényében az elektronikus naplóba rögzített információk azonnal elérhetővé válnak a tanulók és szülők részére is.

Mobil applikációk

Az Android, iOS és Huawei KRÉTA Mobil alkalmazások azon intézmények diákjainak és szülőinek nyújt segítséget, amelyek használják a KRÉTA e-naplóját. Az applikáció segítségével a felhasználók megtekinthetik a diákok órarendjét, mulasztásait és egyéb adatait.

Segítség a belépéshez szülőknek

Az alábbi gombra kattintva megnyílik egy tájékoztató dokumentum, mely lépésről-lépésre segít iskolánk Kréta felületére való belépésben.