Pályázatok

kötelezők

Mesterségünk címere - The Digital revolution in profession

Iskolánk szaktanári csapata a MATEHETSZ által meghirdetett NTP-INNOV-22 pályázat keretében – Mesterségünk címere – The Digital revolution in profession címmel pályázatot nyert.
A pályázat célja, hogy a következő tanévben angol nyelv- digitális kompetenciák és természettudományok területeken olyan komplex tehetséggondozó programot valósítsunk meg, melyben az általunk kiválasztott 21 tehetséges diákunk kiemelkedő területeit erősíthetjük, a többi területen pedig az erősségeikhez szükséges kompetenciáikat fejlesszük.

A pályázat bemutatása

pályázat logó

Beszámoló
az éves munkáról

Látogatás a Mobilis központban

Tehetséggondozó szakkörünkkel egész napos kiránduláson jártunk a győri Mobilis Interaktív Élményközpontban. A DIGITÁLIS TERVEZÉS ÉS TÁRGYALKOTÁS FOGLALKOZÁS keretében 3D-ben terveztük meg iskolánk logóját, majt a

Tovább olvasom »

Látogatás a Korda Filmparkban

A program során részt vettünk a Játssz/Ma című foglalkozáson, ahol  kreatív, könnyed, a filmek és a filmkészítés által inspirált játékokat játszhattunk. A szórakoztató játékok kisebb

Tovább olvasom »

Pályázatot nyertünk

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. Iskolánk Mesterségünk címere – The Digital revolution in profession címmel

Tovább olvasom »

Határtalanul - Felcsutazás a Magas Tátrába

hatartalanul logo
endresz busz 1

Beszámoló

FelcsUtazás Szlovákiában

A Határtalanul program keretében színes és izgalmas kirándulást tettünk Szlovákiába, ahol a külhoni, szlovák magyarság életét ismerhettük meg. Indulásunk hétfő reggel különleges érzésekkel töltött el minket, ahogy izgatottan indultunk útnak különbusszal az iskola elől. Első állomásunk Rozsnyó volt, ahol lenyűgöző várost nézhettünk meg és felfedeztük a bányászmúzeumot. A partneriskolánkat is meglátogattuk, hogy új barátságokat kössünk, és további élményekkel gazdagíthassuk utunkat. Az esős délután Igló városnézésével és a Rittenberg Panzióba történő érkezésünkkel telt el.
Kedden Lőcsén jártunk, ahol a Szepesség gyöngyszemét, a városi műemléket csodáltuk meg. Késmárkban megtekintettük Thököly várát és dicső fejedelmi sírját, majd továbbutaztunk Poprád és Ótátrafüred felé. A sífelvonóval és a Tar-pataki vízeséssel olyan természeti csodákkal ismerkedtünk meg, amelyek felejthetetlen élményekkel gazdagították utunkat.
Szerdán rövid rozsnyói városnézést követően Beretkén ismerkedtünk meg a hagyományos paraszti életformával egy tájházban. Ezután a Gombaszögi barlanghoz mentünk ahol egyszerűen egy rövid sétával eljuthatunk a csodálatos cseppkő alakzatok közé. A barlang története több ezer évre nyúlik vissza, és különleges cseppkőképződményeivel, stalaktitjaival és stalagmitjaival elvarázsolja a látogatókat. Végül Betléren az Andrássy-kastélyban ámultunk el az egykori főúri életmódon.
A barokk kastélyt az Andrássy család építtetett az 1800-as években és bemutatja a régi idők fényűző életét és arisztokratikus hangulatát. A kastélyban működő múzeum a látogatóknak betekintést nyújt a család életébe és a régmúlt gazdagságába.
A kastély körül elterülő park lenyűgöző, a gyönyörűen gondozott kertben sétálva élvezhetjük a nyugalmat és a csendet. Sajnos az esős idő miatt csak egy rövid sétát tehettünk.
Csütörtökön a Dobsinai jégbarlangban jártunk. Ez a különleges természeti képződmény a Szepesség régiójában, a Dobšinái-völgyben található, és a Szepesség Nemzeti Park része. A barlangot 1870-ben fedezték fel, és azóta is lenyűgözi a látogatókat a benne található változatos jégformációkkal. Nagyon különleges élmény volt májusban téli, fagyos körülmények között kirándulni, jégképződmények, cseppkövek és cseppkőszobrok között barangolni.
Ezután a Csorba-tó körül kirándultunk. Továbbutaztunk Ólublóra, ahol a várat fedeztük fel kis csoportokban, amely a magyar királyság határait védő végvárak közé tartozott.
Az utolsó nap pénteken a Szepesi várat látogattuk meg, majd felkerestük Felső-Magyarország gyöngyszemét, Kassát, ahol a Miklós börtön és a Székesegyház lenyűgöző történelmébe merültünk el.
Utazásunk végén hazafelé indultunk, amit már nagyon vártunk de mindig emlékezni fogunk a gyönyörű helyekre és pillanatokra, amikor közelebb kerültünk a külhoni magyarokhoz. Ez a kirándulás megmutatta, hogy más országban is magyar emberek élnek, akik értékes részei Magyarországnak.