Reál versenyek

Reál versenyek

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny – megyei forduló

A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen
 Biró Dávid Benedek (4.o.) megyei 1. helyezett (a 188-ból, országos: 19. a 3383-ból) lett ,
 míg Széles Balázs (7.o.) megyei 4. helyezést ért el.
 További, a versenyen jól teljesítő tanítványaink évfolyamonként: 
Dobai Roland (3.o.)
 Németh Máté Bence (5.o.)
Sipos Adél (6.o.)
 Németh Ádám (8.o.)
Felkészítő tanárok: Baracskai Zsuzsanna, Denkovics Márta, Nollné Batek Angelika, Bohácsné Képíró Ilona, Pénzes Klára.
kenguru

Madarak és fák napi verseny

Nagy Dorottya, Ujszászi Kitti és Gazsi Nóra fantasztikus teljesítményt nyújtva, s csupán pár ponttal lemaradva az első helyről, érték el a megyei fordulón a 2. helyezést a Madarak és fák napi versenyen. Felkészítő pedagógus: Györki Andrea Gratulálunk!
338040610 3371100186474129 5025535611869452535 n
339056982 607610214580022 1429537254044752964 n

Zrínyi Ilona Matematika Verseny – megyei döntő

A Zrínyi Matematika Verseny megyei döntőjében Szarvas Adrienn, Vasvári Dávid, Szily László Gazsi Nóra és Széles Balázs nagyszerűen szerepeltek.

Közülük is kiemelkedett Turi Panka aki a 7. osztályosok között a 11. helyezést érte el, így részt vehetett az ünnepélyes díjátadón is.

Felkészítő pedagógusok: Denkovics Márta, Nollné Batek Angelika, Bohácsné Képíró Ilona, Pénzes Klára

Gratulálunk tanulóinknak és pedagógusainknak!

zrínyi verseny

PÉNZ7 iskolánkban

penz7
 1. március 6.- 10 között technika termünk „Endresz Bank”-ká változott, Bohácsné Képíró Ilona és Györki Andrea tanár néni matematika illetve rajz órán felső tagozatos diákjaink számára PÉNZ7 foglalkozást tartott. Ebben az évben a PÉNZ7 témája a” Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság”-ot ölelte fel.
Az 5.-6. osztályban a tanulók csapatokban oldottak meg feladatokat a különböző fizetési módokkal kapcsolatban, megismerték a bankkártya elemeit természetesen a bankkártyás fizetési mód legfontosabb biztonsági szabályairól is szó esett. A 7.-8. osztályban szintén csoportokban a tanulók a korszerű, készpénz nélküli pénzhasználati lehetőségeket, bankkártyatípusok közötti különbségeket vizsgálták meg. A lakossági folyószámla vezetéshez szükséges információkat szereztek, a különböző számlacsomagok között választottak, továbbá az internetes vásárlásról is oldottak meg feladatokat. Rajzórán kitalált pénzt, illetve bankkártyát terveztek, mely keretében felhívtuk a figyelmüket az egyes fizetési eszközökön található biztonsági elemekre, adatokra. A legjobb rajzokat aranytallérral jutalmaztuk.

Zrínyi Ilona Matematika Verseny 2. fordulója

A Zrínyi Ilona Matematika vesreny 2. fordulójábatovábbjutott tanulóink:
 • Perdéli Dominik
 • Szarvas Adrienn
 • Babics Máté
 • Vasvári Dávid
 • Kiss Hanga
 • Szabó Zoltán
 • Szily László
 • Apró Barnabás
 • Gazsi Nóra
 • Sipos Adél
 • Vadász Barnabás
 • Széles Balázs
 • Turi Panka
 • Németh Ádám
Az eredményekhez gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk!

Medve Matek GO Őszi Csapatverseny

Medve Matek GO Őszi Csapatversenyén iskolánk 7.osztályosok csapata

Rácz Villő, Széles Balázs és Turi Panka 

ezüst rangot ért el.

Felkészítő pedagógus: Bohácsné Képíró Ilona tanárnő

Gratulálunk!

310613973 5434956529887513 1712796425204939670 n

Medve Szabadtéri Matematikaverseny

2022. május 10-én a Medve Szabadtéri Matematikaverseny tatabányai regionális fordulóján arany fokozatot ért el, sőt Medvebocs kategóriában 3. helyen végzett Rácz Villő, Széles Balázs, Turi Panka 6. osztályosok triója. Ők a legnagyobb távolságot megtett csapat díját is elnyerték. Ebben a kategóriában ezüst fokozatot szerzett Kencse Nimród, Nagy Kristóf és Nagy Míra. Felkészítő tanáruk Bohácsné Képíró Ilona tanár néni volt.
Koala kategóriában mindkét csapatunk arany fokozatot ért el, és a Bálint Vivien, Kiss Hanga, Szabó Zoltán trió 4. helyen végzett, mindössze 1,09 ponttal maradt le a dobogóról. A 4. helyen végzett csapatunk a legjobban tippelő címet is megszerezte. 8. helyen zárta a versenyt ebben a kategóriában Kiss Milán, Séri Alex, Szily László trió, akik szintén megoldották az összes feladatot, csak időben később. Felkészítő tanáruk: Baracskai Zsuzsanna tanító néni volt.
Gratulálunk az elért eredményhez!
Köszönjük Kiss Hanga és Nagy Kristóf anyukájának, hogy segítettek a tanulók utaztatásában.

TE és a természettudományok

TE és a természettudományok – mesés történetek (TETT) címmel első alkalommal hirdette meg mese- és novellaíró pályázatát a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány a Richter Gedeon Nyrt. kezdeményezésével és támogatásával. Nyul Leona, 8. f osztályos tanulónk kiemelkedő novellájáért könyvjutalomban részesült és írása a készülő könyvben is meg fog jelenni. Gratulálunk!

nyúl leóna

Nagy Diák Klímateszt

20210930 102327

A több tízezer fiatal részvételével zajló országos játékot azzal a céllal indította a DUE Médiahálózat, hogy a téma iránt nyitott fiatalok valós és hiteles információkra alapozva alakítsák ki véleményüket és tegyenek a környezetükért, és felelősen bánjanak a Föld javaival.

A 2021. szeptember 30-án, a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon megtartásra kerülő középdöntőbe a legjobb eredményt elérő 1 000 játékos kapott meghívást.

Iskolánkat Gazsi Blanka és Kiss Fruzsina 7. osztályos tanulók, Kasziba Máté és Tóth Zsombor 8. osztályos tanulók képviselték a középdöntőben, mert a 30.231 induló közül a legjobb 1000 versenyző közé jutottak.

A nagyszabású kvízshow során – melyet élőben közvetítettek a DUE Facebook-oldalán – tudni kellett többek közt, hogy mit jelent a CSR (vállalati társadalmi szerepvállalás), a SUP (egyszer használatos műanyag) vagy az ózonlyuk. A versenyzők és a nézők a játék során megtudhatták, hogy évi 300-400 tonna műanyagból 8 tonna műanyag kerül a Föld vizeibe és a PET-palackok után a cigarettacsikkek jelentik a legtöbb szemetet a tengerpartokon.

A középdöntőből a legsikeresebb 12 versenyző folytatta a vetélkedést a fődíjakért, egy nagyértékű kerékpárért, egy elektromos robogóért és egy belföldi nyaralásért.

A középdöntő eredményei alapján Gazsi Blanka és Kiss Fruzsina a legjobb 12 döntős közé is bejutott.

Gratulálunk 4 diákunknak az elért eredményeikhez!

Büszkék vagyunk arra, hogy iskolánkat méltó módon képviselték a versenyen!

Medve Szabadtéri Matematikaverseny

Iskolánkból először vettünk részt ilyen országos szabadtéri matematikaversenyen 2021. szeptember 25-én szombaton. Három óra alatt kellett a csapatoknak minél több helyes feladatot megoldani, úgy, hogy közben az állomások között vándorolnak. A Medvebocs kategóriában (5. és 6. osztály) mindkét csapatunk bronz fokozatot ért el. Egyik csapat tagjai: Ancsin Fruzsina, Nagy Míra, Turi Panka, a másik csapat tagjai: Kencse Nimród, Nagy Kristóf, Széles Balázs. Felkészítő tanár: Bohácsné Képíró Ilona

medve matematika verseny