Robotika

A szakkör célja:

Napjainkban az autóipartól az agysebészetig a munkaerőpiac minden területén egyre nagyobb szükség van a műszaki, informatikai, mérési és vezérlési ismeretekkel rendelkező fiatalokra. 

Fontos, hogy minél korábban felfedezzék a számítógép, a virtuális tér és a valós gyakorlati problémák közötti összefüggéseket, hogy gyakorlatot szerezzenek a gyakorlati problémák megoldásában.

A szakkör kiemelt célja, hogy a gyerekekkel megismertessük a számítógép egy másik felhasználási területét megelőzve ezzel, hogy csak a számítógépes játékokra, a különböző közösségi oldalak látogatására használják a számítógépet.

A LEGO Mindstorms EV3 készletből játékos feladatok megoldására képes robotokat építünk, melyekhez egyre összetettebb programozási szerkezeteket használunk. Megismerkedünk a modern programozás alapjaival, a tervezés- megvalósítás-tesztelés folyamatával, amellyel a valós fejlesztői magatartás kialakulását segítjük. 

Szakkörvezető: Vörösné Székely Henriett

ev3 lego mindstorms education ana set 27886 83 b

Robotika

A szakkör célja: Napjainkban az autóipartól az agysebészetig a munkaerőpiac minden területén egyre nagyobb szükség van a műszaki, informatikai, mérési és vezérlési ismeretekkel rendelkező fiatalokra. 

Tovább olvasom »